Khamis, 9 Februari 2012

GERAK SARAF PERANG SARAF DAN PROPOGANDA.


SEPERTI AJARAN SUFI DAN TASAUF;  GERAK SARAF PERANG SARAF (GSPS) DAN PROPOGANDA SEBAGAI KERJA SENI YANG MUNGKIN MAMPU MENJADI SENJATA BERBISA DAN BOLEH MEMBERI KESAN MENAKJUBKAN KEPADA PERASAAN DAN PILIHAN HATI MANUSIA TIDAK WAJAR DIAJARKAN SECARA TERBUKA. IA CUMA DIAJARKAN KEPADA MURID MURID TERPILIH ATAS SEJATI SETIA MURNINYA DAN TELAH MELALUI DENGAN JAYANYA UJIAN KETAHANAN, KETANGKASAN MINDA SERTA KETANGKASAN PINTASMINDA. 

SEORANG GURU YANG MENURUNKAN ILMU ILMU SENI INI KEPADA SEORANG MURID SERUPALAH DENGAN SEORANG PENGUASA YANG MEMBERIKAN KEBENARAN KEPADA SESEORANG UNTUK MENGGUNAKAN PISTOL YANG BOLEH DIGUNAKAN UNTUK MEMBUNUH ATAU MEROMPAK. JASTERU DOSA ITU SAMA SAMA DITANGGONG OLEH GURUNYA JUGA. DEMIKIANLAH RASAHATI PENANGGONG ILMU HALUS SERTA BERBISA (dalam bidang apa pun) YANG BERTANGGONG JAWAB.

MAKA SESIAPA YANG BERHASRAT UNTUK MEMILIKI DAN MENGUASAI ILMU GSPS DAN PROPOGANDA ITU JANGANLAH MEMANDANG IA SEBAGAI MUDAH DIMUDAHKAN DAN JANGANLAH SEKALI KALI  BERPUTUS ASA KALAU PROSES PENERUSNURUNANNYA TERLALU BERSAKAT SAKAT SERTA PAYAH. 

WALLAHUAKLLAM.

Tiada ulasan: